Tarayıcınız güncel değildir. Eski tarayıcıların güvenlik sorunları bulunmaktadır ve yeni web standartlarına uygun değildir.

Bu web sitesini tam anlamıyla deneyimlemek için lütfen aşağıdaki tarayıcılardan bir tanesini kullanınız.

KVKK

KVKK


“KOMŞU KART” UYGULAMASI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

Bu metin, Şişli Belediyesi tarafından “Komşu Kart ” uygulama ve projesi için Kişisel Verilerin toplanması, saklanması, aktarılması veya kişisel verilerinizin herhangi bir şekilde işlenmesinde aydınlatma yükümlülüğünü kapsar.

Gizliliğe Yaklaşımımız
Kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliğine önem veriyoruz. Kişisel verileriniz tarafımızca 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun biçimde işlenecektir. 

Hakkınızda hangi kişisel verileri hangi yollarla topluyoruz?

“Komşu Kart” uygulamasına Doğrudan Sizin Tarafınızdan Sağlanan Kişisel Veriler 
Şişli Belediyesine bağlı Komşu Kart uygulaması olarak; çağrı merkezi, mobil uygulama, sosyal medya, internet şubesi, gezici ekipler gibi çeşitli dijital kanallar ve bireysel başvuru yöntemleri ile Şişli Belediyesi ve ilgili birimin hizmet verdiği tüm kanallar (Komşu Kart, internet şubesi, çağrı merkezi, mobil uygulama ve benzeri) vasıtasıyla sağlamış olduğunuz aşağıda belirtilen kişisel verileriniz toplanmaktadır. 

  • İsminiz, TCKN'niz, adresiniz, e-posta adresiniz, doğum tarihiniz, cinsiyetiniz, telefon numaranız, başvuru numaranız, vergi kimlik numaranız, şirket adınız, resim gibi temel kişisel bilgileriniz,;
  • Ödeme ve kredi kartı bilgileriniz., kredi kartı güvenlik kodunuz, son kullanma tarihiniz, barkod numaranız, kart bakiyeniz.
  • İletişim tercihleriniz.
  • İstek ve Şikâyetleriniz

Size Ait Verileri Hangi Amaçlarla Toplanmaktadır.

Kişisel verileriniz; hizmet alımı için yaptığınız işlemlerin değerlendirilmesi, sunulan/sunulacak olan hizmetlerin ve kampanya süreçlerinin yönetilmesi, kimliğinizin doğrulanması, size özel fırsatların ve yardımların sunulması, anlaşma kurum ve kuruluşlardan alacağınız indirimli hizmetlerin sağlanması, topladığınız ambalaj atıklarının karşılığında, atığın türüne ve ağırlığına göre ‘Komşu Kart’ınıza parapuan yüklenmesinin sağlanması, veteriner kliniklerindeki indirimlerden faydalanılması, asker ailelerine yapılacak yardımlar için tespit yapılabilmesi, yardımların doğru kişiye ulaştırılabilmesi,  ambalaj ve atıkların teslim alınması, şikayet öneri ve taleplerinizin değerlendirilmesi ve bu doküman içerisinde belirtilen belediye hizmetlerinin daha etkin ve verimli kullanılması amacıyla kullanılacaktır.

Münferit prosedür çerçevesinde kişisel verilerin işlenmesi sırasında mevzuatın gerekli kıldığı durumlarda sizleri ayrıca bilgilendirecek ve/veya belirtilen konularda ayrıca izin/rıza talebinde bulunulacaktır.

Kişisel Verilerinizi Kimlerle ve Ne Şekilde Paylaşıyoruz?

Belediye ve kanunda doğan yükümlülüklerimizi yerine getirmek üzere anlaşmalı olduğumuz, destek hizmetleri sağlayıcıları ile kişisel verileriniz ve anlaşma imzalanan bankalarla hizmetin gereklerine uygun ve zorunlu olarak paylaşılabilecektir. Proje kapsamında işbirliği içerisinde olduğumuz Multinet UP’ın iştiraki olan ininal, Şişli Belediyesi’nin iştiraki olarak kurulan Şişli Kent Hizmetleri A.Ş., NORM Şirketi ile sadece hizmetlerimiz kapsamında verileriniz paylaşılabilecektir. Ayrıca kişisel verileriniz Şişli Belediyesi içerisinde sizlerin taleplerini karşılayabilmek amacıyla diğer Müdürlükler ile paylaşılabilecektir. (Bu paylaşımlarda paylaşılan kişisel verilerin verilecek hizmetle sınırlı olmasına özen gösterilir.) Kişisel verileriniz; websitesi ve mobil uygulamaları kullanımınızı, tercihlerinizi ve ilgi alanlarını analiz etmek gibi araştırma ve istatistiksel amaçlar için kullanabiliriz.

Kanun gereği, bildirim veya açık rıza gerekmeksizin, suç ve dolandırıcılığı önlemek ve Komşu kart uygulamasının mevzuata uyumluluğunu denetlemek ve/veya sağlamak amacıyla kişisel verilerinizi kullanılabilmektedir. Kanun gereği, bildirim veya açık rıza gerekmeksizin, resmi makamlarla (Adalet Bakanlığı, Mahkemeler, İl Emniyet Müdürlükleri, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı gibi) kişisel verilerinizi paylaşılabilmektedir.

Aşağıdaki durumlardan birinin varlığı halinde kişisel verileriniz açıklanabilir:

  • Mevzuat gereği;
  • Çalışanlarımızın, kamunun veya Şişli Belediyesinin güvenliğini sağlamak amacıyla,
  • Adli kovuşturma, mahkeme ilamı veya bir yasal süreci yerine getirmek amacıyla,

Faaliyetlerimizi yürütebilmek amacıyla (örneğin bilgi sistemleri yönetimi ve depolanması, veri analizi vb. konularda destek almak) kişisel verilerinizi, 3. kişi hizmet sağlayıcılarına açıklanabilmektedir.

Kişisel Verilerinizin Güvenliği 
Bize sağladığınız kişisel verilerin gizliliğini ve güvenliğini korumaya önem veriyoruz. Bu doğrultuda, kişisel verilerinize yetkisiz erişim, zarar, kayıp veya ifşaya karşı korumak için gerekli teknik ve idari güvenlik ve koruma önlemleri alınmaktadır. 

İnternet üzerinden gerçekleştirilen iletişimlerin (e-posta gibi), şifrelenmiş olmadığı sürece, güvenli olmadığını  unutmayınız. Websitesinin başka websitelerine linkler içermesi halinde bu diğer websitelerinin farklı veri işleme politikaları olabileceğini hatırlatırız. Herhangi bir kişisel verinizi iletmeden önce lütfen bu websitelerinin gizlilik politikalarını dikkatle okuyunuz.

Elektronik İletiler
Kabul etmiş olmanız halinde size doğrudan (örn. telefon, e-posta, SMS, sosyal ağlar, posta), Komşu Kart hizmetleri için bilgilendirmeler sunabiliriz. Bu çerçevede hizmetlerimizi belirlemek, isteklerinize uygun hale getirmek ve bir araya toplamak; istek ve şikayetlerinizi diğer ilgili kullanıcılara iletmek ve ilginizi çekebilecek durumları sunmamıza yardımcı olmak amacıyla tarafımıza verilmiş olan diğer kişisel verilerinizi kullanılabilecektir. E-posta, sms vb. doğrudan iletişim faaliyetleri kapsamında tarafınızla iletişime geçildiğinde herhangi bir zamanda bizimle iletişime geçerek ulaşım tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

Bilgilerinize Erişme, Değiştirme ve İmha Talepleri
Hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin doğru ve güncel olması önemlidir. Bu nedenle kişisel verilerinizde bir değişiklik meydana geldiğinde lütfen bize bildiriniz. 

6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca kendinizle ilgili;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenebilir,
  • Topladığımız bilgilere ilişkin ayrıntıları talep edebilir,
  • Bilgilerin ne amaçla toplandığını ve ne şekilde kullanıldığını, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenebilir,
  • Eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini, güncellenmesini veya bunların işlenmesini gerektiren sebepler ortadan kalktıysa silinmesini aktarım yapılan üçüncü kişilere yapılacak bildirimleri de kapsayacak şekilde isteyebilirsiniz. Bu kapsamda yapacağınız talepler 6698 Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında yazılı olmalıdır. (E-mail, dilekçe, sms vb.)

 

Gizlilik Politikası veya diğer veri koruma uygulamalarımıza ilişkin herhangi bir soru veya endişenizin bulunması halinde, Kişisel Verilerinizin silinmesi, anonim hale getirilmesi isteğinizin bulunması halinde veya bir erişim talebinizin bulunması halinde, aşağıdaki internet adresi,  e-posta adresi ve telefon numarasından ”Komşu Kart” yetkililerine ulaşabilirsiniz:

Çağrı Merkezi

: 444 31 12

Whatsapp Hattı

: 0549 806 16 76

E-posta

: komsumasa@sisli.bel.tr

 

 

© Copyright 2021, Tüm Hakları Saklıdır. Şişli Belediyesi